23 augusti 2012


Zucchini/squash med pepparrot

Så här ser ett av mina experiment ut. 





















Zucchini och massor av pepparrot, inget annat utom saltvattnet. 

Jag satte i gång denna kruka för två dagar sedan och syrningen ser ut att gå mycket bra. Burken var hellt fylld vid starten men nu verkar krukan endast fylld till ca 3/4 delar. Och som man ser så flyter grönsakerna upp under jäsningen. Därför kan det vara bra att öppna burken och peta ner grönsakerna minst en gång om dagen. 

Zucchinin verkar lämna ifrån sig en del vatten under processen. Jag lyfte på locket i dag och smakade lite. Wow! Pepparroten gav härligt kraftfull smak och det ska bli spännande att äta i en måltid framöver. Smaken mognar säkert vid lagring och blir då fylligare och rikare - fast antagligen hinner allt ätas upp innan vi når dit. Funderar om jag ska göra fler satser så jag har en chans att lagra och hinna testa det med. Tål att tänkas på.

Och behöver jag ens nämna att naturligtvis använder jag endast ekologiska grönsaker. Både zucchinin och pepparroten kommer dessutom denna gång  från den egna täppan, vilket gör jobbet ännu roligare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar