Ny bok om mjölksyrning
På DNs hemsida presenteras i dag boken "Syra själv" av Karin Bojs. Hon verkar vara inne på samma tema som jag och faktiskt hunnit en bit längre i och med att hon hunnit granska massor av hälsopåståenden, fakta och myter. Kul, och mina gratulationer till författaren! http://www.dn.se/mat-dryck/reportage/syra-sma-ratter
I artikeln kan du bl.a. läsa följande om hälsoeffekterna: "det man definitivt kan säga är att syrad mat sänker glykemiskt index, GI, och det är jättenyttigt. Det är dessutom troligen så att mjölksyrebakterier förbättrar järnupptaget och skyddar mot många magåkommor."
Tanken med denna blogg är att den ska vara en salig blandning mellan rena recepttips och hur man gör rent praktiskt, vara tankar om hälsa och de syrade grönsakernas nytta för oss och också allmänna tankar och funderingar kring ämnet. Kul då att kunna snappa upp en ny spännande bok i ämnet.
För min del kan jag känna en stor skaparglädje när jag gör mina inläggningar. Lisa för själen! Och så tillkommer förstås effekterna på kroppen. Så, ja, de syrade grönsakerna är nyttiga och hälsosamma på flera sätt :)
Hur kan jag inspirera flera till att pröva också?
Åh, va spännande Margrét! Jag har så länge velat prova men har inte kommit loss! Nu ska jag läsa igenom alla dina sidor så jag förstår hur man gör. Tack för att du började med detta!
SvaraRaderaBibbi
Kul Bibbi! Då är bloggen redan en framgång :)
RaderaBra också med lite feedback. För du berättar väl hur det går.
Bästa hälsningar M