Förra gången berättade jag om de två fallen jag känner till där någon misslyckats sin syrning. Och vad händer då? Jag hittar min första kruka med mögligt innehåll.
Naturligtvis kunde jag inte motstå att lukta på innehållet innan jag kastade det. Till min förvåning luktade det inte så illa egentligen - men det saknade den där friska syrliga doften. Jag gissar att den milda lukten beror på att en viss % av "lyckad syrning" innan möglet tog över. Innehållet i burken bestod av squash och mangoldblad. Utseendet liknar till en viss del det "fula innehållet" som jag beskrev tidigare men var ännu grumligare och fulare. Så egentligen blev det kombinationen av två saker som avgjorde att jag kastade innehållet, kombinationen av lukten och utseendet. Att smaka var inget alternativ!
Min slutsats: färdigskrivit om att misslyckas! Bloggens syfte är ju att inspirera till mjölksyrning och lyfta fram nyttan och hälsoeffekterna så jag får se till att hålla mig till det framöver. Men jag kostar på mig i alla fall att publicera bilder på hur det såg ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar