18 oktober 2012

Utseendet har betydelse
Jag har allt mer börjat tycka bättre om att ha bitarna någorlunda små, egentligen grovrivna när jag syrar grönsaker. Squashen är ett bra exempel på det och faktiskt också morötterna. Så här ser två av mina inläggningar ut. De har båda lite "större" bitar även om de inte är "storstora". Den ena från den 19/9 och den andra från den 20/9. 



Båda är utsökta i smaken. Men ack så mycket tristare den vänstra ser ut. Frågan är om det syns på bilden? I den burken prövade jag att ha med hackade mangoldblad. Inläggningen ser verkligen grå och trist ut och jag undrade om något gått snett med jäsningen. Och ja, något har ju gått snett med estetiken och man tar sig en funderare innan man vill stoppa detta i munnen. Men jag lovar, det smakar supergott! Och det ser ju faktiskt lite bättre ut när man tittar ner i burken, eller hur? Det ger en mod att smaka, speciellt när lukten i alla fall är helt OK.



Burken överst till höger har morotsslantar som piggar upp färgen och gör att det ser mycket aptitligare ut. Och vätskan är betydligt klarare än i burken med mangoldbladen. Är det mangolden som gör det eller har något blivit annorlunda med squashen? Det skulle jag vilja veta. 

Jag får se till att mangoldburken går åt snabbt. Då blir det genast mycket snyggare i kylskåpet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar