5 november 2012


"Mjölksyrekulturen äter oxalater"
Detta påstående stötte jag på för några dagar sedan. Så intressant, tycker jag! Det innebär ju att man borde ha ett visst skydd mot bl.a. njursten och gallsten om man äter syrade grönsaker. Vilken grej. Många födoämnen innehåller oxalater och rabarber är kanske det mest välkända. Oxalater lär finnas lite här och var i maten men jag har ingen riktig  koll på i vilka födoämnen det finns- i varje fall inte ännu.

Påståendet om att mjölksyrekulturen "äter" oxalater kommer från Donna Gates. Det är en kvinna i USA som jag nyss har upptäckt. Hon talar sig varm om syrade grönsaker och hur bakteriekulturen renar kroppen på olika sätt. Faktiskt till den milda grad att denna blogg förmodligen kommer att få ett bättre innehåll tack vare henne. Hennes hemsida är http://bodyecology.com om någon undrar. Här ser jag framför mig en guldgruva av kunskaper och jag kommer säkert att citera henne vid flertal tillfällen framöver.


2 kommentarer:

  1. Väldigt intressant, och det ska bli spännande och få reda på mer om Donna Gates kunskaper!

    SvaraRadera
  2. Ja, hon verkar ha oerhört stora kunskaper som det känns värdefullt att ta del av.

    SvaraRadera