Nu är det ett tag sedan jag gjorde min senaste mjölksyrainläggning. Jag var ju så flitig i höstas och fyllde alla skafferier. Till slut kunde jag inte hitta en ledig plats här hemma. Alla lagringsutrymmen var överfyllda. Nu börjar förrådet minska och det känns riktigt skönt att ha bättre "space" i kylskåp och hyllor. Antagligen inspirerades jag extra mycket av denna blogg till att vara extra flitig. Det är kul att få perspektiv på sitt beteende och just nu undrar jag om jag kommer att fylla förrådet så till den milda grad som jag gjorde i höstas. (Oops, jag kom att tänka på min nya syn på vitlök också. Uppenbarligen "säsong" för att omvärdera sina beteenden :).
Det var verkligen trångt i skåpen. Verkligen trångt! Så nu njuter jag av halvtomma hyllor men märker att det är dags att sätta igång en ny sats snart. I varje fall om det ska finnas något till jul.
Som alla kanske fattat så är min nya husguru Donna Gates. I förra veckan köpte jag hennes bok "Body Ecology Diet" på Bokus http://www.bokus.com/bok/9781401935436/the-body-ecology-diet-recovering-your-health-and-rebuilding-your-immunity/
Det är en spännande läsning där hon verkligen understryker vikten av syrade grönsaker och hävdar att hennes diet skiljer sig från alla andra genom att fokusera på den inre ekologin, bl.a. tarmfloran. Och jag måste erkänna att jag aldrig tidigare har stött på det. I varje fall inte i samma utsträckning. Jag ser fram emot att läsa klart boken.
Bokens omslag |
Receptet på mjölksyrade grönsaker |
Nu är det advent och istället för att julpynta och kanske baka så cirklar tankarna runt nya experiment. Ska jag fatta modet och testa hennes recept, eller ska jag köra på som vanligt? Både vitkål, salladskål, morötter och lök ligger och väntar i kylen. Ska sova på saken. Receptet är i alla fall det samma som jag hänvisade till tidigare - fast då som filmer.
Nice med egen husguru, och jag verkligen gillar tanken med den inre ekologin. Har faktiskt fattat några beslut idag för att förbättra just den, känns bra.
SvaraRaderaLuciakram - om än aningen för sent :)