13 januari 2013

Experimentar igen
Det är bara att acceptera och inse att undertecknad har mycket kvar att lära sig om mjölksyrning.  Man lär så länge man lever heter det. Med tanke på allt man har kvar att lära sig kan man ju blicka fram mot ett långt liv... ;)

I december prövade jag att mjölksyra enligt en ny metod, se mitt blogginlägg från 2012-12-15. Experimentet föll väl ut och jag fick nog den nyttigaste satsen av dem alla, i alla fall med avseende på saltinnehållet. Satsen var faktiskt helt saltfri. Klart att smaken blev lite "plattare" - eller hur man nu ska beskriva det. Klar att lite salt höjer smaken. Då gäller ju att ha annat på tallriken, sånt som kompenserar och stimulerar smaklökarna. Har man inget annat kan man alltid göra en god dressing - om man hinner och orkar.

Och nu är det så att vissa dagar har det inte blivit någon dressing alls. Och snacka om att reta kreativiteten. Då är det guldläge för nya idéer! Och nu är det dags för ny sats och klart att jag vill pröva någon slags kombination av min första metod (den med saltlag) och den nya metoden (den osaltade och med liten del mosade grönsaker). 

Sagt och gjort - nu har jag en sats på gång med en liten skvätt saltlag istället för "gröten". Spänningen är som vanligt olidlig!

Denna gång har jag tagit blomkål, broccoli, selleristjälkar och grovrivna
morötter kryddat med fänkåls- och korianderfrön samt ingefära.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar