8 september 2012

Ännu mer om squashen

Så här ser den senaste squash-syrningen ut. 

Den är mer finfördelad än förut. I denna sats har jag blandat den med både salladskål och vitkål, kryddat som så ofta med fänkål och korianderfrön samt med chili och vitlök. Och när jag ändå var i farten gjorde jag en stor kruka med vitkål och hade i extra, extra mycket vitlök. Fick för mig att det skulle vara bra medicin att ta till under den kalla vintern när förkylningarna härjar i omgivningen.

Jag fyller krukan så mycket jag kan, häller på saltlösningen och stänger krukan. Innan jag hinner plocka fram kameran och fotografera har hela massan dragits i hop och flyter upp. Man borde ha bra tyngder. Finns sådana att köpa eller borde man uppfinna något smart?

2 kommentarer:

  1. En försluten plastpåse fylld med vatten läste jag att man kunde använda. Jag ska prova det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset. Det är värt att pröva. Bara viktigt att hålla koll på vilken sorts plast som finns i påsen med tanke på mjukgörare m.m. :)

      Radera