Kan jag få gaser av syrade grönsaker?
Tja, det beror på hur min tarmflora ser ut. En person med optimal tarmflora får knappast gaser när de äter syrade grönsaker. Däremot personer med "skadad tarmflora" kan få gaser, kanske rejält under några dagar. Så får man gaser vet man att man behöver bygga upp sin tarmflora!
Varje gång man tar antibiotika av något slag, stressar, m.m. slår man mer eller mindre ut nyttobakterierna i tarmen. Skulle man dessutom behöva ta antibiotika upprepade gånger är risken ännu större att man får en rubbad tarmflora. Vid dessa tillfällen är det extra viktigt att se till att äta mycket syrade grönsaker, gärna i kombination med bra probiotika. Gör det till en vana att fylla på din tarmflora med nyttobakterier varje gång du behöver ta antibiotika. Eller ännu hellre se till att din tarmflora är så vital och frisk att du rent av slipper ta antibiotika över huvud taget. För man bygger immunsystemet i tarmen genom bl.a. frisk tarmflora. Det är också mitt ett eget ansvar att sköta om detta. Och tro inte för en sekund att det är sjukvårdens ansvar.
Ett tips om man får gaser är att sakta införa nyttobakterierna i sin mat, bygga upp tarmfloran för att slutligen kunna äta grönsakerna obehindrat. Det är så enkelt att om man får gaser så har man obalans! Det är i alla fall så som jag har uppfattat det hela.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar