18 september 2012

Syrligt gott eller illa surt?

Smaken är som baken, delad, heter det. Vissa personer tycker omedelbart om den syrliga smaken på mjölksyrade grönsaker. Andra tycker riktigt illa om smaken. Men oavsett om man uppskattar smaken eller inte så är syrade grönsaker verkligen en fantastisk medicin för kroppen, vårt matsmältningssystem och vårt immunförsvar.

Litet tips om man vill dämpa syrligheten lite. Häll olivolja över grönsakerna när du lagt upp dem på tallriken! Det mildrar det sura verkligen.

Själv har jag mestadels bara ätit grönsakerna rakt av som en del av måltiden. Har egentligen aldrig tillagat något. I så fall skulle det då vara när jag tar en smörgås, oftast med någon bönröra och toppar det hela med en skopa syrade grönsaker. Det kan vara ett snabbt mål när man är på språng och supergott är det. Rekommenderas varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar